Bebek Spa Ne İşe Yarar

Bebek Spa Ne İşe Yarar;
Bebeklere özel havuzlarda özel yüzme ekipmanlarıyla optimum sıcaklıktaki suda yüzdürülmesidir. İlk önce bebeğin durgun suda suyla tanışması sağlanır. Bebeğin durgun suda hareketleri gözlemlendikten sonra hidroterapi sistemi çalıştırılır. Basınçlı su sayesinde bebeğe uyaran verilerek egzersiz yapması sağlanır. Bu sistem sayesinde bebeğin istemsizce hareket yapmasına olanak sağlanır. Yüzme sırasında bebeğin hareketleri ve becerileri de uzman kişiler tarafından gözlemlenir. Havuzdaki tüm bu işlemler maksimum 30 dakika sürer sonrasında bebek masajı ile bebeğimizin rahatlaması sağlanır.

Bebeklerimizin bireysel hareketlenmelerinin en zor olduğu ilk yılında kendilerini özgür
hissedebilecekleri en güvenli ve en konforlu aktivite alanlarıdır. Bebek spa kolik ve gazlı bebeklerin ve hatta ailelerin kurtarıcısıdır. Düzenli seanslar sayesinde kolik sorunlarının etkisini azaltarak iyileşmesinde etkin bir rol oynar. Bebek spası uyku bozukluğu, uyku düzensizliği olan bebeklerimizin uykularını düzene sokmasına yardımcı olan bir aktivitedir.
Bebek spası bebeklerimizin doğuştan gelen reflekslerini uyararak bilinçli bir şekilde kullanmalarını sağlayan ufak egzersizlerdir. Bebek spa bebeklerimizin gelişim sürecindeki büyüme ataklarını karşılamasına yardımcı olur. Bebek spa da su sayesinde ilk kez egzersizle tanışan bebeklerimizin düzenli katılımlar sayesinde hareketle, özgürce ve en önemlisi sağlıkla büyümesine yardımcı olan bir aktivitedir.

Bebek spa merkezleri özellikle doğum sonrası annelerin bebekleri ile birlikte kaliteli vakit geçirebileceği ve bir nefes almasına olanak sunan aktivite merkezidir. Bebek spa merkezi bebeklerimizin en erken aylardan itibaren sudan korkmayan bireyler olarak yetişmesine aynı zamanda yürüme, yüzme ve diğer tüm harekete bağlı becerilerinin erken gelişmesine destek olur. Bebek spa ve masaj eğitimini almış uzman kişiler tarafından kurulan merkezlerde bebeğinizle yapılan, doğumdan itibaren katılabileceğiniz ,bebeğinizin gelişimine destek sağlayan, eğlenerek rahatlamasına olanak sunan bir aile aktivitesidir.

Bebeklerin fiziksel ve ruhsal rahatlamasını sağlar. Her uyku öncesi yapıldığında bilinç altı uykuya hazırlanır. Bebeğin dokunma duyusunu geliştirir. Bebeklik dönemindeki kolik sancıları, kabızlık, bebek reflüsü gibi rahatsızlıkları geçirilmesinde fayda sağlar. bebekler için özel üretilen jakuzilerde belli ısıdaki sıcaklıkta, boyun simidi ile birlikte bebeklerin ilk su ile tanışması ve havuz deneyimine deniyor. Jakuzilerdeki hava kabarcıkları sayesinde bebeğin istemsizce el ayak oynatması bebeğin koordinasyonunu ve motor becerilerini kuvvetlendirmiş oluyor.

Bebeğin göğüs kafesine değen hava kabarcıkları sayesinde bebeğinizin oksijen kapasitesi artmış oluyor. Bebekler bu uygulama ile sudan korkmuyor ve yüzmeyi çok küçük yaşlarda ebeveynlerinin katkılarıyla sevmiş oluyor. Bebek masajının tekniği değişmiyor elbette fakat burada su ile buluşan belli sıcaklıkta keyifli vakit geçiren bebek kendine masaj yapılmasına çok kolay bir şekilde izin veriyor. Jakuziden çıkan bebeğin kan akışı hızlandığı için belli noktalara doğru şekilde uygulanan masaj bebeğinizin her ihtiyacına cevap veriyor. Uzman bebek masajı terapistleri eşliğinde yapılan bebek masajı düzenli yapıldığı zaman bebeğinizin sağlıklı gelişimine olanak sağlıyor. Hidroterapinin faydalarını göre bebeğiniz SPA merkezinde masaj olurken hem sosyalleşmiş oluyor hem de siz bebek masajına dair farklı teknikler öğrenmiş oluyorsunuz. Ebeveynlerin de SPA merkezinde sosyalleşmesi hem yeni doğum yapmış anne için hem de dış dünyaya alışmaya çalışan bebek için çok güzel bir aktivite. Bebeğinizin sosyalleşmesine, havuz deneyimi yaşamasına ve akranlarıyla küçük yaşlarda tanışmasına olanak sağlamış oluyorsunuz.

Bebeğini düzenli olarak mesaj ve spaya götüren her ebeveyn özellikle gaz ve kolik sancılarına iyi geldiğini fark ediyor. Bebeklerin rahatlaması anneyi de belli ölçüde rahatlatmış oluyor. Genellikle haftada bir öneriliyor. Aslında bebeğinizin gaz ve kolik ağrılarına bağlı olarak haftada bir götürebileceğiniz merkezler buralar. Ama kış ayı diye bebeği eve hapsetmek doğru bir tutum değil. Çünkü jakuzide zaman geçiren bebeğiniz kafası ve yüzü ıslanmadığı için soğuk algınlığı riski en aza inmiş oluyor. Bebek masajı olan bebeğiniz zaman geçirdiği için ıslanan bölgeleri kururmuş ve merkezlerden çıkana kadar bir hayli keyifli dakikalar geçirmiş oluyorsunuz. Bebekler genelde banyo yaptıkları zamanda dahi yaz olsun kış olsun üşütmezler. Soğuk algınlığı dediğimiz şey bebeğin dışarda bulunduğu süre zarfında ne tarz giyindiğiyle alakalıdır.

Bu sebeple aslında bebekleri yaz ya da kış demeden her gün en az 10 dakika hava aldırmalıyız.
Bebeklerin sağlıklı gelişimi ve daha özgüvenli bireyler olmaları için sosyalleşmeye ve böyle aktivitelere ihtiyaçları vardır.

 

Cevap bırakın

Your email address will not be published.